משאבות חום סוגים

למשאבות חום קיימים סוגים רבים. אופן הפעולה שלהם דומה  לאופן בו פועל מזגן אך ביישומם משמש בעיקר לחימום מים. משאבת החום שואבת מהסביבה שלה וכאשר המשאבה אוגרת מספיק חום היא משמשת לצורך חימום מים. בישראל משאבת החום יעילה במיוחד מפני שרוב הזמן הטמפרטורות בישראל אינן נמוכות מידי על מנת שהמשאבה תוכל לבצע את עבודתה כהלכה. אז אילו סוגי משאבות חום יש? ספקטרום תעניק לכם את המידע הרצוי.

 משאבות חום סוגים ומידע נוסף

 

משאבות חום לטמפרטורות גבוהות

במשאבות חום אלו משתמשים בעיקר לצרכי תעשייה. משאבות חום לטמפרטורות גבוהות מגיעות עד ל-80 מעלות צלזיוס ומשמשות לחימום מי צריכה על מנת להשמיד חיידקים, חימום כימיקלים, פיסטור, שטיפות ועוד.

 

משאבת חום לחימום תת רצפתי על מים

חימום תת רצפתי על מים עושה שימוש בצנרת השוכנת מתחת לריצוף אשר מחוברת למשאבת חום. משאבת החום מחליפה למעשה את המים שבצנרת ומחממת אותם למעלות הרצויות.

 

משאבת חום לבריכות שחייה

 

משאבות חום לבריכות

 

בדומה למשאבת חום לחימום תת רצפתי, משאבת חום לבריכות מחממות אותה אך מכיוון שמדובר במים בעלי חומרים נוספים (כלור) יש צורך במחליף חום טיטניום כך שמשאבת החום תוכל לפעול לאורך שנים רבות בתחזוקה מינימלית. כמו כן לצרכי חום שונים ישנם משאבות חום בגדלים שונים כך שבמידה והנכם מעוניינים בבריכת שחייה חמה גם לאורך החודשים הקרים ביותר של החורף תזדקקו להתקנת מערכת מתאימה מראש.

 

שימושים נוספים למשאבות חום

כאמור, משאבות חום נועדו לחמם נוזלים ולכן יש להן שימושים רבים. במוסדות השימוש במשאבות חום יכול להועיל לחימום מים לרחצה, חימום בריכות, חימום מים לצרכי מיזוג הכוללים חימום וגם קירור ועוד. יש לציין שאחד מהיתרונות של שימוש במשאבות חום הינו החיסכון בצריכת האנרגיה דבר שיכול להועיל רבות למוסדות, גופים שונים וכמו כן גם לבתים פרטיים.

 

התקנת משאבת חום

טרם התקנת משאבת החום בפועל, ישנו צורך בתכנון מעמיק של צרכי המוסד או הבית. ככל שהבריכה גדולה יותר או שטח הבית אותו רוצים לחמם גדול יותר יש צורך במשאבה גדולה וחזקה יותר. יחד עם זאת, במבנים קטנים במיוחד לעיתים לא משתלם להתקין את משאבת החום כלל. התקנת משאבת חום נחשבת להליך יקר יחסית מבין פתרונות האנרגיה השונים כך למשל כאשר משווים חימום תת רצפתי על מים אל מום חימום חשמלי, הרי שהתקנת משאבות חום יקרה יותר אך לאורך שנים עלות התפעול השוטפת שלה מחזירה את ההשקעה ואף יכולה לחסוך פי 4 מהשימוש בחימום חשמלי.

 

ראו גם: חימום תת רצפתי מים

דילוג לתוכן