חימום תת רצפתי
חימום תת רצפתי לשדרוג איכות חיים בהישג ידכם
שדרגו היום את מערכת החימום בביתכם
בעזרת מערכת חימום תת רצפתי
למידע וייעוץ ללא התחייבות
מאיפה מתחילים ?
איך בוחרים חימום רצפתי ?
למה צריכים חימום רצפתי ?
יש לכם שאלות ?
חימום תת רצפתי באמצעות מים – "חימום ירוק"
מתחת לרצפה מציבים צינורות מים אשר מחממים אותם, והמים החמים הם אלה שפולטים חום אל רצפת הבית. חימום המים יכול להיעשות בשתי שיטות: האחת חימום ע"י גז, נפט או סולר. השיטה השנייה היא חימום המים בצינורות ע"י משאבת חום שהטכנולוגיה שלה היא כמו מזגן או מקרר.
שיטה זו הכי יעילה, בטוחה, זולה וחמה היום מבין כל שיטות החימום הקיימות בארץ. היא מאפשרת ניצול אנרגיה, החימום נעים מאוד ודומה לתחושה של חום טבעי והעלות שלה, פחותה מהרבה מכל שיטה אחרת קיימת.
חשוב לומר כי חימום תת רצפתי מתאים לחללים ששום שיטת חימום לא מצליחה לחמם אותם כיאות. יש היום שיטת בנייה בבתים פרטיים למשל של תקרה גבוהה מאוד, האם מזגן יכול לחמם את כל החלל הזה, לא ולא!
חימום רצפתי, מקרין כלפי מעלה, בניגוד למזגן שמחמם מהמקום בו הוא נמצא כלפי מעלה ולא מספיק לחמם גובה רב. אפשרויות של שילוב שיטות שונות מסורבלות וירקות. לכן זהו החמום הכי אופטימלי, הכי טבעי ובעלות הכי זולה.
ראו גם: משאבת חום מחיר
סוגים של חימום רצפתי (חימום תת רצפתי)
חימום רצפתי (חימום תת רצפתי) אפשר ליישם בשתי שיטות. האחת חימום באמצעות גופי חימום והשנייה, חימום באמצעות מים. האפשרות הראשונה היא פרישה של רשת גופים חשמליים מתחת לרצפת הבית, מה שמזכיר למשל שמיכה חשמלית. אחרי פרישת גופי החימום מזרימים אליהם חשמל, הם מתחממים ופולטים את החום הזה לתוך הבית.
שיטה זו לא תמיד מומלצת, ולכן אנו רוצים לערוך לכם היכרות עם שיטת חימום רצפתי יותר איכותית ועם תוצאות יותר "חמות", חימום רצפתי באמצעות מים.
זהו חימום המתבצע באמצעות משאבות חום וחימום של מים. שיטה זו גם יותר זולה מחימום תת רצפתי באמצעות גופים חשמליים וגם יותר ידידותית לסביבה. זהו "חימום ירוק".
חימום תת רצפתי
חימום רצפתי או חימום תת רצפתי, הוא חימום שמופק מרצפת הבית. זוהי שיטה הקיימת שנים רבות בעולם, אולם היא הפכה לזמינה, זולה ואפקטיבית, עקב התפתחויות טכנולוגיות שהפכו אותה נגישה לכל דורש.
כידוע חימום הבית, ובעיקר במקומות קרים, הופך למשימה לא פשוטה עבור אנשים המתגוררים במיקומים קרים. לעתים מדובר על שילוב של כמה שיטות חימום כדי להגיע לתוצאה הכי "חמה", לפעמים מדובר על חימום קיצוני, שאף הוא לא מומלץ, ובעיקר יש לומר- המחיר שמשלמים אנשים שגרים במקום קר במשך כל תקופת החורף הוא גבוה מאוד משום שעלויות החשמל בארץ הן גבוהות מאוד.
האם כדאי להתקין חימום תת רצפתי בארץ
הגורם שמשפיע על עלויות חימום תת רצפתי הוא למעשה האמצעי שמחמם את המים של המערכת. את המים ניתן לחכם בעזרת חשמל,סולר, גז או נפט, אך השיטה היעילה והזולה ביותר היא חימום בעזרת משאבות חום אינוורטר. עלות הפעלת המשאבות מגיעה לכ- 25% מעלות החימום בשיטות האחרות, ולכן בשנים האחרונות ישנו מעבר לחימום בשיטה זו. המשאבות חום הללו גם ידידותיות יותר לסביבה מהמתחרים שלהן, השימוש בהן נוח יותר, מכיוון שמהשאבות מתחברות לרשת החשמל הביתית ואינן מצריכות אספקה נפרדת של סולר או נפט.
האם חימום תת רצפתי מים מחיר מתאים לכל סוגי הריצוף?
ככלל, התשובה לשאלה הזו חיובית, ניתן ליהנות מחימום תת רצפתי מים מחיר איכותי ומפנק עם כל סוגי הריצוף. הריצוף היחיד שלא מתאים להתקנת המערכת הוא שטיח מקיר לקיר, שלא מאפשר לחום להיפלט לחלל החדר. עוד עניין שחשוב להכיר הוא שריצוף פרקט מתנהג באופן שונה מריצוף אבן וקרמיקה. בעוד שריצוף אבן אוגר חום וממשיך לשחרר חום גם אחרי שהמערכת מפסיקה לעבוד, הפרקט מעביר את החום ולא אוגר אותו. המשמעות לכך היא שהמערכת תפעל במשך שעות ארוכות יותר. בכל מקרה, כדאי לברר באופן פרטני לגבי סוג הפרקט הספציפי על מנת למנוע אי התאמה בין הסוג המערכת לסוג הפרקט.
האם המים שנמצאים בתוך מערכת החימום עלולים לנזול או לגרום לרטיבות?
חשוב להדגיש שהצנרת של מערכת החימום התת רצפתי שונה מכל צנרת אינסטלציה ביתית. תחילה, יש לציין שמערכת החימום בנויה מצינורות מיוחדים, שמתוכננים לעמוד בתנאי לחץ וטמפרטורה קיצוניים. תנאי פעילותה של המערכת בפועל נמוכים הרבה יותר מיכולותיה. מעבר לכך, מדובר במערכת סגורה, משמע שלא נכנסים אליה מים חדשים, שמכילים חומרים משקעים שפוגעים בצנרת. לכן, נדיר מאוד שנשמע על על פיצוצי צנרת במערכות חימום תת רצפתי מים.
כיצד ניתן לחסוך בעלויות החימום התת רצפתי?
נפט.
האם חימום תת רצפתי מסרטן?
לא ולא! יש להבדיל בין שתי שיטות חימום תת רצפתי – חימום בעזרת מים חמים וחימום חשמלי. החימום תת רצפתי חשמלי היה זול יותר, אך נמצא קשר בינו לבין תחלואה במחלת הסרטן.
משהוכח קשר כזה, הופסק שיווק של מערכות אלו, ולכן כיום נשארה רק שיטת חימום תת רצפתי המבוססת על מים חמים, שרצים בצינורות ייעודיים במערכת סגורה.
את המים ניתן לחמם באמצעות אביזרים ושיטות שונות, אבל העיקרון הבסיסי נותר זהה – החום בבית מופץ מהמים שבצינורות.
שיטת חימום זו מיושמת במשך שנים רבות, והיא בטוחה ולא מסוכנת לבריאות המשפחה.
כמה זמן ייקח לכל הבית להתחמם? (מתייחס לבית בגדול 150 מ"מ)
חימום ראשוני לוקח מספר שעות, נגיד 4-5 שעות. אבל – וזה מה שחשוב, המטרה בחימום תת רצפתי היא להשאיר את הבית חם כל החורף. משיגים את זה על ידי עבודה רציפה של המערכת כל החורף. לפי טרמוסטט (שליטה על טמפ) ולפי שליטה על שעות העבודה של המערכת.
מהם העלויות של מערכת חימום תת רצפתי?
עלות התקנת המערכת משתנה מבית לבית ובהתאם לדרישות הלקוח ולסוג הציוד בו רוצים לעשות שימוש. אם ננסה לשים כלל אצבע ניתן לומר שמחיר המערכת (הכוללת תשתית לחימום, משאבת חום ובקרה – מערכת מושלמת) ינוע בין 250-350 ₪ למ"ר
עלות השימוש במערכת חימום תת רצפתית המופעלת באמצעות משאבת חום ינוע בין 4-6 ₪/מ"ר/חודש חורף (חימום רציף 24 שעות וללא הפסקה) כתלות באיכות בידוד הבית, מיקומו בארץ, והטמפרטורה המבוקשת ע"י הלקוח בבית.
באיזו מערכת זול יותר להשתמש?
מכיוון שמשאבת חום עובדת בנצילות 1:3.8 (כלומר, מתקבלים 3.8 קוט"ש חום בתמורה לכל 1 קוט"ש חשמל שצרכנו מרשת החשמל), וחימום תת רצפתי חשמלי, שהוא למעשה סלילי חימום תחת הרצפה (כמו פלטת שבת או קומקום חשמלי) עובד בנצילות מירבית של 1:1, הרי שהשימוש במערכת משאבת חום מוזיל את השימוש באותו יחס – זול פי 3.8!
אמנם מערכת חימום חשמלית תעלה פחות, ולעתים אף חצי ממערכת חימום באמצעות משאבת חום, אולם ההפרש בעלות השימוש "ישלם" את פער המחירים בתוך כ-3 עונות.
התייעצו עם המומחים בתחום עוד היום – ספקטרום אנרגיה
מה החסרונות של חימום תת רצפתי?
עלות רכישה יקרה
ירידה בנצילות בטמפרטורות נמוכות (מתחת ל-0)
מה היתרונות של חימום תת רצפתי?
יתרונות חימום תת רצפתי – החימום התת רצפתי הינו הבריא ביותר שיש, לעומת שאר פתרונות החימום המוצעים כיום. הלחות הטבעית נשמרת באוויר והחמימות מפוזרת בצורה אחידה. חימום תת רצפתי משמר את הלחות ובכך מקל על הנשימה בבית הסגור ולא מייבש את האוויר.
אלגנטיות
המראה הנקי של הבית נשמר, ללא גופי חימום תלויים על קירות, לא ארובה העוברת בין תקרות הבית ולא תנורי חשמל או גז עם כבלים וצינורות המתגוללים על הרצפה.
איכות חיים
בבניית הבית אנו משקיעים את מירב המאמצים והמשאבים על מנת לייצר לנו סביבת מגורים באיכות חיים גבוהה – החל מהתכנון הפונקציונלי של הבית, דרך מראה הבית והתאמתו לדייריו, וכלה ביצירת סביבת מגורים נעימה ונוחה.
חימום תת רצפתי הינו ללא ספק אחד מהכלים ליצירת סביבת מגורים באיכות חיים גבוהה ביותר ואחרי הכל היא עונה על צורך בסיסי של חימום הבית.
- אקלום טמפרטורת הבית באופן מדויק (עד חצי מעלה סטייה) ומותאם אישית לכל חלל בבית.
- יצירת סביבת מגורים אידיאלית ונוחה.
- חימום הבית אינו "מעיק" ואינו יוצר תחושת יובש ומחנק.
בריאות ובטיחות
בכל שנה בחורף אנו שומעים על אסונות שריפה והרעלה הנובעים משימוש לקוי באמצעי חימום. ככל שהבית בנוי באופן המותיר אותו מבודד ואטום, כך הסכנה להצטברות של פחמן חד חמצני, המרדים והקטלני עולה בחימום תת רצפתי באמצעות משאבת חום אין כל פליטה של גזים רעילים כלל, כך שאין כל סכנה שכזו.
מערכת חימום תת רצפתית באמצעות מים אינה מסוכנת לדיירי הבית, ואינה פולטת קרינה מסוכנת לחלל הבית (ראה מידע נוסף באתר האגודה למלחמה בסרטן)
לינק ל: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8183
חיסכון
מהפכת החיסכון של החימום במשאבת חום הופכת את פתרון החימום התת רצפתי למשתלם כלכלית. השימוש במשאבת חום ידידותי לסביבה ומאפשר חיסכון של עד 80% באנרגיה.
קידמה
המערכת על כלל מרכיביה, עושה שימוש במיטב הרכיבים והטכנולוגיה, ומערכת הבקרה מאפשרת שליטה מיטבית וחכמה על טמפרטורות הבית ומועדי ההפעלה.
מהם נתוני הנצילות ומה טמפרטורת המים הדרושה?
משאבת חום סופחת את החום הנמצא בסביבה, תוך השקעה נמוכה של אנרגיה בהפעלת הרכיבים לחילוצו (מנוע המדחס, מפוח, בקרה וסחרור מים).
מכאן שעבור כל יחידת אנרגיה המושקעת במשאבת החום, משאבת החום סופחת כ-4 יחידות חום מהסביבה.
משאבת חום פועלת באותו עיקרון הפעולה של מקרר ביתי, מזגן, צ'ילר ועוד – ניצול תכונות של גזים בדחיסה ובהתפשטות ליצירת מקור חום או קור.
מדחס דוחס את גז במעגל סגור. העלאת הלחץ והקטנת המרחק בין המולקולות (הגברת ה"מפגשים" בין מולקולות הגז יוצרת חום) מעלה את טמפרטורת הגז.
הגז החם עובר החלפת חום מול המדיה המיועדת לחימום ובכך מסייעת בחימום תת רצפתי.
לאחר מסירת החום, הגז עובר תהליך התפשטות, המוריד בצורה דרסטית ומהירה את הטמפרטורה מתחת לאפס (בדומה למתרחש בעת ריקון מהיר של דאודורנט, ה"מקפיא" את המיכל).
הגז הקר ממשיך להחלפת חום שניה בתוך רדיאטור, מול אויר החוץ, וחוזר שוב אל המדחס לדחיסה.
תהליך זה הינו למעשה הסיבה ליעילותה הגבוהה של משאבת החום, שכן כל הפרש הטמפרטורה בין טמפרטורת הגז הקר (לעיתים 14-) ועד לטמפ' הסביבה הינו רווח נקי וחינמי מהסביבה.
באיזה טכנולוגיה המערכת עובדת?
משאבת חום מציעה את הטכנולוגיה היעילה והחסכונית ביותר לאספקת חימום וקירור ליישומים רבים, וזאת ע"י שימוש במקורות אנרגיה מתחדשים מהסביבה (אויר, מים ואדמה), והמרתה לאנרגית חום שימושית.
נכון להיום, הטכנולוגיה הזו היא החלופה החסכונית והיעילה ביותר לחימום מים, מבין החלופות הקיימות (למשל באמצעות תנורי גפ"מ, סולר, מזוט וחשמל).
המכונות הללו פועלות ביעילות גבוהה ובמקדם נצילות COP גבוה במיוחד.
איך בדיוק עובד החימום התת רצפתי על מים?
חימום רצפתי באמצעות מים עושה שימוש במים המסוחררים במעגל סגור:
המים מחוממים במשאבת חום הנמצאת בד"כ בגג הבית, ומוזרמים בצנרת ראשית אל מרכזיות חלוקה (אספקה וחזרה) בכל אחת מקומות הבית. מהמרכזית החלוקה יוצא צינור מעגלי לכל איזור בבית, מוסר את החום לרצפת הבית וחוזר אל מרכזית החזרה, ומשם למשאבת החום לחימום נוסף וחוזר חלילה.
חימום תת רצפתי במים – האם זה חוסך בחשמל?
מערכת חימום תת רצפתי במים, מבוססת על סחרור מים חמים, במעגל סגור, בצנרת סמויה הפרוסה תחת רצפת הבית, ומחממת באופן זה את רצפת הבית, ואת הבית כולו.
חימום הבית מהרצפה מאפשר ניצול אופטימלי של האנרגיה המושקעת לחימום הבית, ומספק חימום אחיד לבית. החום עולה מהרצפה, עוטף אותך, ומותיר את רגליך חמות.
בחימום תת רצפתי לא נדרשים מים בטמפרטורות גבוהות, מה שמאפשר, בשילוב עם משאבת חום, לחמם את הבית ביעילות המרבית, בהשקעת אנרגיה נמוכה, ובעלות הנמוכה ביותר כיום, בהשוואה לכל שיטות חימום הבית הקיימות בשוק כיום.
מהי מערכת חימום תת רצפתי?
חימום תת רצפתי היא מערכת המחממת את רצפת הבית במטרה להקרין חום ובכך לחמם את הבית כולו.
מהי מערכת חימום תת רצפתי?
חימום תת רצפתי היא מערכת המחממת את רצפת הבית במטרה להקרין חום ובכך לחמם את הבית כולו.
חימום תת רצפתי במים - האם זה חוסך בחשמל?
מערכת חימום תת רצפתי במים, מבוססת על סחרור מים חמים, במעגל סגור, בצנרת סמויה הפרוסה תחת רצפת הבית, ומחממת באופן זה את רצפת הבית, ואת הבית כולו.
חימום הבית מהרצפה מאפשר ניצול אופטימלי של האנרגיה המושקעת לחימום הבית, ומספק חימום אחיד לבית. החום עולה מהרצפה, עוטף אותך, ומותיר את רגליך חמות.
בחימום תת רצפתי לא נדרשים מים בטמפרטורות גבוהות, מה שמאפשר, בשילוב עם משאבת חום, לחמם את הבית ביעילות המרבית, בהשקעת אנרגיה נמוכה, ובעלות הנמוכה ביותר כיום, בהשוואה לכל שיטות חימום הבית הקיימות בשוק כיום.
איך בדיוק עובד החימום התת רצפתי על מים?
חימום רצפתי באמצעות מים עושה שימוש במים המסוחררים במעגל סגור:
המים מחוממים במשאבת חום הנמצאת בד"כ בגג הבית, ומוזרמים בצנרת ראשית אל מרכזיות חלוקה (אספקה וחזרה) בכל אחת מקומות הבית. מהמרכזית החלוקה יוצא צינור מעגלי לכל איזור בבית, מוסר את החום לרצפת הבית וחוזר אל מרכזית החזרה, ומשם למשאבת החום לחימום נוסף וחוזר חלילה.
באיזה טכנולוגיה המערכת עובדת?
משאבת חום מציעה את הטכנולוגיה היעילה והחסכונית ביותר לאספקת חימום וקירור ליישומים רבים, וזאת ע"י שימוש במקורות אנרגיה מתחדשים מהסביבה (אויר, מים ואדמה), והמרתה לאנרגית חום שימושית.
נכון להיום, הטכנולוגיה הזו היא החלופה החסכונית והיעילה ביותר לחימום מים, מבין החלופות הקיימות (למשל באמצעות תנורי גפ"מ, סולר, מזוט וחשמל).
המכונות הללו פועלות ביעילות גבוהה ובמקדם נצילות COP גבוה במיוחד.
מהם נתוני הנצילות ומה טמפרטורת המים הדרושה?
משאבת חום סופחת את החום הנמצא בסביבה, תוך השקעה נמוכה של אנרגיה בהפעלת הרכיבים לחילוצו (מנוע המדחס, מפוח, בקרה וסחרור מים).
מכאן שעבור כל יחידת אנרגיה המושקעת במשאבת החום, משאבת החום סופחת כ-4 יחידות חום מהסביבה.
משאבת חום פועלת באותו עיקרון הפעולה של מקרר ביתי, מזגן, צ'ילר ועוד – ניצול תכונות של גזים בדחיסה ובהתפשטות ליצירת מקור חום או קור.
מדחס דוחס את גז במעגל סגור. העלאת הלחץ והקטנת המרחק בין המולקולות (הגברת ה"מפגשים" בין מולקולות הגז יוצרת חום) מעלה את טמפרטורת הגז.
הגז החם עובר החלפת חום מול המדיה המיועדת לחימום ובכך מסייעת בחימום תת רצפתי.
לאחר מסירת החום, הגז עובר תהליך התפשטות, המוריד בצורה דרסטית ומהירה את הטמפרטורה מתחת לאפס (בדומה למתרחש בעת ריקון מהיר של דאודורנט, ה"מקפיא" את המיכל).
הגז הקר ממשיך להחלפת חום שניה בתוך רדיאטור, מול אויר החוץ, וחוזר שוב אל המדחס לדחיסה.
תהליך זה הינו למעשה הסיבה ליעילותה הגבוהה של משאבת החום, שכן כל הפרש הטמפרטורה בין טמפרטורת הגז הקר (לעיתים 14-) ועד לטמפ' הסביבה הינו רווח נקי וחינמי מהסביבה.
מה היתרונות של חימום תת רצפתי?
יתרונות חימום תת רצפתי – החימום התת רצפתי הינו הבריא ביותר שיש, לעומת שאר פתרונות החימום המוצעים כיום. הלחות הטבעית נשמרת באוויר והחמימות מפוזרת בצורה אחידה. חימום תת רצפתי משמר את הלחות ובכך מקל על הנשימה בבית הסגור ולא מייבש את האוויר.
אלגנטיות
המראה הנקי של הבית נשמר, ללא גופי חימום תלויים על קירות, לא ארובה העוברת בין תקרות הבית ולא תנורי חשמל או גז עם כבלים וצינורות המתגוללים על הרצפה.
איכות חיים
בבניית הבית אנו משקיעים את מירב המאמצים והמשאבים על מנת לייצר לנו סביבת מגורים באיכות חיים גבוהה – החל מהתכנון הפונקציונלי של הבית, דרך מראה הבית והתאמתו לדייריו, וכלה ביצירת סביבת מגורים נעימה ונוחה.
חימום תת רצפתי הינו ללא ספק אחד מהכלים ליצירת סביבת מגורים באיכות חיים גבוהה ביותר ואחרי הכל היא עונה על צורך בסיסי של חימום הבית.
- אקלום טמפרטורת הבית באופן מדויק (עד חצי מעלה סטייה) ומותאם אישית לכל חלל בבית.
- יצירת סביבת מגורים אידיאלית ונוחה.
- חימום הבית אינו "מעיק" ואינו יוצר תחושת יובש ומחנק.
בריאות ובטיחות
בכל שנה בחורף אנו שומעים על אסונות שריפה והרעלה הנובעים משימוש לקוי באמצעי חימום. ככל שהבית בנוי באופן המותיר אותו מבודד ואטום, כך הסכנה להצטברות של פחמן חד חמצני, המרדים והקטלני עולה בחימום תת רצפתי באמצעות משאבת חום אין כל פליטה של גזים רעילים כלל, כך שאין כל סכנה שכזו.
מערכת חימום תת רצפתית באמצעות מים אינה מסוכנת לדיירי הבית, ואינה פולטת קרינה מסוכנת לחלל הבית (ראה מידע נוסף באתר האגודה למלחמה בסרטן)
לינק ל: http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8183
חיסכון
מהפכת החיסכון של החימום במשאבת חום הופכת את פתרון החימום התת רצפתי למשתלם כלכלית. השימוש במשאבת חום ידידותי לסביבה ומאפשר חיסכון של עד 80% באנרגיה.
קידמה
המערכת על כלל מרכיביה, עושה שימוש במיטב הרכיבים והטכנולוגיה, ומערכת הבקרה מאפשרת שליטה מיטבית וחכמה על טמפרטורות הבית ומועדי ההפעלה.
מה החסרונות של חימום תת רצפתי?
עלות רכישה יקרה
ירידה בנצילות בטמפרטורות נמוכות (מתחת ל-0)
מהם העלויות של מערכת חימום תת רצפתי?
עלות התקנת המערכת משתנה מבית לבית ובהתאם לדרישות הלקוח ולסוג הציוד בו רוצים לעשות שימוש. אם ננסה לשים כלל אצבע ניתן לומר שמחיר המערכת (הכוללת תשתית לחימום, משאבת חום ובקרה – מערכת מושלמת) ינוע בין 250-350 ₪ למ"ר
עלות השימוש במערכת חימום תת רצפתית המופעלת באמצעות משאבת חום ינוע בין 4-6 ₪/מ"ר/חודש חורף (חימום רציף 24 שעות וללא הפסקה) כתלות באיכות בידוד הבית, מיקומו בארץ, והטמפרטורה המבוקשת ע"י הלקוח בבית.
באיזו מערכת זול יותר להשתמש?
מכיוון שמשאבת חום עובדת בנצילות 1:3.8 (כלומר, מתקבלים 3.8 קוט"ש חום בתמורה לכל 1 קוט"ש חשמל שצרכנו מרשת החשמל), וחימום תת רצפתי חשמלי, שהוא למעשה סלילי חימום תחת הרצפה (כמו פלטת שבת או קומקום חשמלי) עובד בנצילות מירבית של 1:1, הרי שהשימוש במערכת משאבת חום מוזיל את השימוש באותו יחס – זול פי 3.8!
אמנם מערכת חימום חשמלית תעלה פחות, ולעתים אף חצי ממערכת חימום באמצעות משאבת חום, אולם ההפרש בעלות השימוש "ישלם" את פער המחירים בתוך כ-3 עונות.
התייעצו עם המומחים בתחום עוד היום – ספקטרום אנרגיה
המלצות
לקוחות ממליצים
חלקי מערכת חימום רצפתי
משאבת החום
משאבת החום היא לב מערכת החימום - המשאבה היא המכשיר המחמם את המים.
משאבת חום מותקנת בחצר או על הגג, ואופן פעולתה דומה ביותר למזגן הביתי.
בתוכה מתחולל תהליך של חילוץ חום מהסביבה ומהאוויר עצמו – כולל בימי חורף קרים.
המערכת מסחררת ומזרימה את המים החמים בתוך הצנרת שמתחת לרצפת הבית, החום עולה כלפי מעלה ומחמם את כל החלל בצורה יעילה ונעימה ועם השמירה האופטימלית על המסה התרמית בחדר.
בידוד רצפתי
בידוד רצפתי - בידוד ברצפה היא למעשה השכבה שמגנה עלינו מפני איבוד תרמי לרצפה ובזבוז חשמל מיותר.
הבידוד שומר על החום שיתפזר באופן ובכיוון הרצוי. כדאי שהוא יהיה עם התנגדות טובה, ועם תכונות תרמיות ולא אקוסטיות כמו שכבת הפלציב שמאוד נפוצה בטעות ואינה עונה על המטרה שלה כלל.
הבידוד היום הנחשב לטוב ביותר זה בידוד שנקרא הקצפת פוליאוריטן, שמיוצר ע"י חברה חיצונית שאינה קשורה לחברות חימום רצפתי.
מחלק ההסקה
מאגד את כל הצינורות מהרצפה ומחבר אותם לצינורות ראשיים, המובילים למקור החימום.
לקבלת תוצאה אופטימלית חשוב להקפיד שמותקנים וסתי זרימה בכל מעגל ומתן אפשרות לויסות אידיאלי. מחלקי ההסקה למערכת החימום התת רצפתי מיוצרים נירוסטה או פליז
תשתית צינורות החימום
צינורות הנמצאים מתחת לרצפה, שבהם מסתחררים מים במעגל סגור אשר פולטים את החום לרצפה ובכך למעשה מחממים את הבית
לסיכום, כיום השוק מתאפייין בספקים רבים של משאבות חום לחימום רצפתי אשר רבים מהם מגיעים מסין.
השוק מתחלק לשתי סוגי טכנולוגיות – ON/OFF, שב- 90 אחוז מהמקרים יהיה מסין – זוהי טכנולוגיה די מיושנת שלא ממש נמצאת בשימוש רב.
משאבות חום אינוורטר – הטכנולוגיה המומלצת שבה משתמשים היצרנים המוכרים. חשוב לבחור ביצרן מוכר ואמין, שנדע שהמכשיר איכותי והנתונים נכונים.
זהו שוק ללא תקן, וכל אחד יכול לעוות את הנתונים כפי שירצה, לכן חשוב לבחור במקור ומותג שאפשר לסמוך עליו.
כמה מיתרונות האינוורטר : חיסכון בעלויות שימוש, נצילות אנרגטית גבוהה, מערכת שקטה, בקר LCD חדשני נוח וקל לשימוש, ועוד.
חימום רצפתי - כל המידע
עשה ואל תעשה
עקרונות וטיפים לתכנון נכון של מערכת חימום
לפגישת ייעוץ ללא התחייבות
מידע מקצועי
איך חימום תת רצפתי משדרג לנו את איכות החיים?
בכמעט כל בית בישראל יש היום מזגן. למזגן יתרונות רבים במיוחד בימי הקיץ החמים בהם הוא מסוגל לקרר אותנו אך
8 יתרונות לחימום רצפתי
8 יתרונות מערכת חימום תת רצפתי – דברים שחייבים לדעת בעלי בתים מודעים יותר ויותר ביתרונות של חימום תת רצפתי